GENEL TANITIM KİTAPÇIĞI için tıklayınız.

Tarihçe:

Yüksekokulumuz 1980 yılında Ege Üniversitesi Hukuk Fakültesine bağlı olarak, eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonra Yüksekokulumuz, 28.3.1983 tarihli ve 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanunun 18. maddesinin (J) bendi gereğince, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesine bağlanmıştır.
Yükseköğretim Kurulunun, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 sayılı Kanunla değiştirilen 7/d(2) maddesine dayanarak, 27.4.2001 tarihli kararıyla, Yüksekokulumuzun “Adalet Yüksekokulu” olan adı, “Adalet Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirilmiştir.

Mezunlarımızın başlıca çalışma alanları:

Adalet Meslek Yüksekokulu, esas olarak adalet teşkilatında temel hukuk bilgisine sahip nitelikli ara eleman yetiştirmektedir. Yüksekokul mezunlarımız yargı alanında yazı işleri müdürlüğü, icra müdürlüğü, icra memurluğu, zabıt katipliği, infaz koruma memurluğu vb. alanlarda ve yine diğer kamu kurumlarında, noterliklerde ve özel hukuk bürolarında görev yapabilmektedirler. Adalet Meslek Yüksekokulu mezunlarının Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Hukuk Fakültesine geçiş yapma imkânları da mevcuttur.

Mezun bilgileri:

Yüksekokulumuzun kuruluşundan bugüne kadar toplamda 3413 öğrenci mezun olmuştur.

Fiziki olanaklar:

Yüksekokulumuzda 2 adet derslik ile Temel Bilgi Teknolojileri ile Klavye Kullanımı derslerini yapıldığı laboratuvarlar bulunmaktadır. Ayrıca Yüksekokulumuz Hukuk Fakültesi ile aynı binada bulunmakta olup, öğrencilerimiz kütüphane, yemekhane vb. gibi hizmetlerden yararlanmaktadır.

Birim Risk Strateji Belgeleri için tıklayınız.